Prozkoumejte zajímavé informace a důležité zprávy ze světa digitálního televizního vysílání v archivu 2018...

Články | Aktualizováno 16. 12. 2018

Vyzkoušejte ještě dnes internetovou televizi Kuki TV s jejím nejlevnějším televizním tarifem Kuki Start...

Internetové vysílání | IPTV televize | Přidáno 16. 12. 2018

Internetová televize Kuki TV rozšiřuje nabídku televizních tarifů a nově přichází s nejlevnějším balíčkem Kuki Start. Nově tedy máte k dispozici vedle stávajících tarifů Kuki Menší za 200 Kč měsíčně (30 TV kanálů) a Kuki Větší za 400 Kč měsíčně (60 TV kanálů) i nejmenší a nejlevnější balíček Kuki Start za 100 Kč měsíčně s pevně danou nabídkou 42 TV kanálů. Z dostupné nabídky 42 televizních stanic můžete 26 kanálů sledovat v atraktivní HD kvalitě. Startovací tarif může být vhodný pro uživatele, kteří se například chtějí před přechodem na nový druh pozemního digitálního vysílání DVB-T2 seznámit s alternativní IPTV / OTT platformou, se kterou mohou i nadále jednoduše sledovat všechny oblíbené české TV stanice (...celý článek)

Prosincové změny a nejdůležitější novinky v internetové videopůjčovně O2, ve které máte k dispozici tisíc filmů...

Online TV služby | Online videotéky | O2 TV | Přidáno 8. 12. 2018

O2 Videotéka (virtuální videopůjčovna) je nově přístupná i těm, kteří nevyužívají službu O2 TV. Streamovanou službu můžete využít nejen z menu set-top boxu O2 TV, ale i přímo z webu provozovatele, nebo přes dostupnou aplikaci pro chytré telefony a tablety. Vybraný film máte po zaplacení k dispozici na 48 hodin, po kterých si jej můžete jednoduše přehrát kolikrát chcete. Vybírat můžete z bohaté nabídky filmových titulů z celé řady žánrů (akční, dobrodružné, thrillery, krimi, drama, komedie, dětské, rodinné, romantické, sci-fi, fantasy a mnohé další). Nabídku filmů v O2 videopůjčovně dále doplňují i festivalové filmy a vybrané dokumenty. Ceny půjčovného se zpravidla pohybují v rozmezí 45 - 75 Kč (...celý článek)

Spojením firem Nej.cz a Rio Media vznikne druhý největší poskytovatel kabelové televize v České republice...

Kabelové televize | Aktualizováno 5. 12. 2018

Investiční skupina Kaprain, která vlastní kabelovou síť Nej.cz aktuálně koupila kabelovou firmu Rio Media. Spojením obou firem tak vzniká druhý největší poskytovatel kabelové televize v České republice, který má více než 200 tisíc zákazníků ve zhruba 80 lokalitách. Jedničkou na českém kabelovém trhu nadále zůstává společnost UPC s přibližně 600 tisíci klienty. Předplatitelé Nej TV a Rio Media budou moci v oblasti kabelové televize a poskytování vysokorychlostního internetu postupně využívat směs obou nabídek. Následně bude nový kabelový operátor fungovat pod jednotnou značkou Nej.cz (Nej TV), kterou do této doby po České republice využívalo cca 100 tisíc domácností (...celý článek)

Potřebujete nutně 4K televizor s funkcí HDR, nebo si klidně vystačíte s televizorem o Full HD rozlišení?

Digitální technika | DVB-T2 televize | Aktualizováno 11. 11. 2018

Moderní 4K televizory s ohledem na dostupnost i cenu už dnes nepatří pouze do kategorie exkluzivního zboží pro vybrané fajnšmekry. Nejlevnější televize s vysokým 4K UHD rozlišením 2160p se pohybují i pod hranicí 10 tisíc korun. Při nákupu nového televizoru se tak řada uživatelů rozmýšlí zda vedle výrazně větší úhlopříčky vybrat i Ultra HD rozlišení. Na začátku rovnou upozorňujeme, že majitelé stávajících Full HD televizi zatím nemusí řešit otázku nákupu nové TV, toto rozhodnutí se výlučně týká těch, kdo se rozhoduje k nákupu zcela nové televize za dosluhující model (...celý článek)

Sledujte vybrané filmy a seriály s českou lokalizací v online streamovací službě Amazon Prime Video...

Online TV služby | Online videotéky | Amazon Prime Video | Přidáno 29. 10. 2018

Online streamovací služba Amazon Prime Video je už nějakou dobu dostupná v České republice. Obsah této online videotéky je bohužel v převážné většině stále v originálním znění s možností zapnutí převážně anglických, francouzských, španělských nebo portugalských a italských titulků. Nicméně mezi nimi pomalu přibývá řada filmů, ale i seriálů s dabingem a českými titulky. Obsah lokalizovaných pořadů do češtiny se zatím rozhodně nemůže rovnat konkurenčním online půjčovnám, ale i tak jsme rádi za každou snahu, kterou zahraniční společnosti směrem k českému publiku projeví. Ovšem necelá 50 lokalizovaných filmových titulů přidaných v průběhu 2 let jasně ukazuje, že služba Prime Video je stále vhodná pouze pro diváky, kteří (...celý článek)

Online videoarchiv iVysílání s pořady České televize začíná konečně podporovat Google Chromecast...

Online TV služby | TV archiv pořadů | iVysílání | Přidáno 17. 10. 2018

Obsah iVysílání můžete jednoduše sledovat na počítači, mobilním telefonu, tabletu či chytré televizi s podporou HbbTV. Mezi tyto zařízení se v současné době nově přidává i multimediální centrum Google Chromecast, se kterým můžete streamovat videa z bohatého videoarchivu Česká televize včetně živého vysílání kanálů ČT1, ČT2, ČT24, ČT4 Sport a ČT :D, ČT Art přímo na obrazovku vaší běžné televize (bez chytrých funkcí) s HDMI rozhraním. Nová funkce zatím není nikde veřejně prezentována, nicméně řada uživatelů Chromecastu od říjnové aktualizace aplikace iVysílání České televize pro Android, která je dostupná na Google Play uvádí pozitivní zkušenosti s touto oblíbenou službou (...celý článek)

Jaké jsou hlavní rozdíly mezi jednotlivými balíčky u oblíbené online streamovací video služby Netflix...

Online TV služby | Online videotéky | Netflix | Přidáno 12. 10. 2018

Netflix je celosvětově oblíbená streamovací služba (Video on Demand - VoD), se kterou můžete denně sledovat velké množství zajímavých filmů i atraktivních seriálů. Už dnes u řady uživatelů online videopůjčovny s paušálním poplatkem postupně vytlačují klasické televizní vysílání. Videoportál Netflix je už nějakou dobu dostupný v ČR a pokud chcete jeho online služby využívat, pak si aktuálně můžete vybrat ze 3 placených balíčků (Basic, Standard, Premium) (...celý článek)

Také vám po naladění TV kanálů na novém digitálním vysílání DVB-T2 nejde obraz, ale pouze zvuk?

Pozemní vysílání | DVB-T2 | Přidáno 5. 10. 2018

Zkoušeli jste na svém stávajícím televizoru nebo set-top boxu naladit TV kanály z nové platformy digitálního pozemního vysílání DVB-T2 / HEVC, ale místo obrazu přijímáte pouze samotný zvuk? V takovém případě bude pravděpodobně na vině nevhodná specifikace vašeho přijímače (TV, STB), který sice disponuje označením DVB-T2, ale bohužel není plně připraven na kódování videa v novém formátu HEVC (High Efficiency Video Coding), někdy také označovaném jako H.265, který je u nového digitálního pozemního vysílání vyžadován. To, že takový přijímač je např. starý pouze několik let bohužel nehraje žádnou roli, řada těchto zařízení není na nový standard DVB-T2 / HEVC plně připravena (...celý článek)

Streamovací služba HBO Go zlevňuje přístup do své videotéky, filmy a seriály v češtině uvidíte za 129 Kč...

Online TV služby | Online videotéky | HBO Go | Přidáno 28. 9. 2018

Relativně potichu a bez výrazné reklamy došlo ke změně měsíčního předplatné u streamovací video služby HBO Go. Za přístup do online videotéky nyní zaplatíte místo 199 Kč pouhých 129 Kč. S ohledem na kvalitní obsah se stoprocentní českou podporou se stává online platforma pro distribuci filmů HBO Go nejen bezkonkurenčně nejlepší službou, ale zároveň patří mezi nejlevnější online filmotéky na českém trhu. Snížená cena platí pro nové i stávající uživatele, kteří si tuto službu objednali přímo na webu provozovatele. Noví uživatelé videoslužby HBO Go navíc získají zkušební měsíc zcela zdarma (...celý článek)

Na jaké filmy a seriály se můžete podívat v online videopůjčovně Netflix, pokud neumíte anglicky?

Online TV služby | Online videotéky | Netflix | Přidáno 17. 9. 2018

Zřejmě se najde jen málokdo, kdo nikdy neslyšel o největší americké online videopůjčovně Netflix. Historie této společnosti sahá až do roku 1999, kdy po USA poskytovala filmy na DVD nosičích, které rozesílala poštou. V současné době nabízí Netflix streamovaný video obsah přes internet ve více než 130 zemí světa. Otázkou ale zůstává, jaký obsah nabízí pro (...celý článek)

Co je funkce hybridního vysílání HbbTV? Jaké služby nabízí a kde ji můžete využívat...

Pozemní vysílání | Satelitní televize | Internetové vysílání | HbbTV | Aktualizováno 12. 9. 2018

Pod zkratkou HbbTV (Hybrid Broadcast Broadbad TV) si můžete představit kombinaci klasického televizního vysílání, které je navíc doplněné o další interaktivní obsah, do kterého může patřit rozšířený TV program, možnost zpětného přehrávání pořadů z archivu jednotlivých televizních stanic, informace o aktuální počasí apod. Co přesně bude obsahem hybridního vysílání HbbTV ovšem zcela závisí na vybrané televizní stanici. V současné době tuto nadstandardní službu podporuje např. Česká televize, Nova, Prima a česká hudební televize Óčko. Do budoucna tento dodatečný obsah jistě nabídnou i další (...celý článek)

Sledujte zdarma živé vysílání českých a slovenských online TV stanic na počítači...

Internetové vysílání | TV programy | Aktualizováno 7. 9. 2018

V dnešní době můžete jednoduše sledovat online vysílání celé řady českých TV stanic přímo na obrazovce vašeho osobního počítače, notebooku, tabletu nebo displeji chytrého telefonu pomocí běžného internetového připojení. Pokud např. patříte mezi příležitostné diváky televizního vysílání, nebo prostě jen nemáte zrovna volnou televizi k dispozici, pak i přesto můžete pravidelně sledovat živé vysílání u vybraných televizních stanic. Pokud ve vaší domácnosti dokonce televizor nemáte vůbec, v takovém případě dokonce ani nemusíte platit koncesionářské poplatky za televizní vysílání České televize, ale přesto můžete zcela legálně a zdarma sledovat dostupné TV online, a to včetně pořadů ČT, které jsou volně vysílané (...celý článek)

Bude se vás týkat přechod na DVB-T2? Nabízíme na jednom místě důležité informace...

Televizní vysílání | Pozemní vysílání | DVB-T2 | Aktualizováno 26. 8. 2018

V České republice dochází ke druhé vlně digitalizace, kde v průběhu několika let dojde k vypnutí stávajícího vysílání ve formátu DVB-T a postupnému přechodu na nový typ vysílání ve standardu DVB-T2 / HEVC. Harmonogram přechodu z DVB-T na DVB-T2 bude probíhat mezi roky 2017 a 2020, po kterém se původní vysílání zcela vypne. Změna se týká všech, kteří sledují běžné televizní vysílání přes klasickou pokojovou nebo společnou anténu (STA). Všech ostatních, kteří sledují televizi např. přes kabelovku, satelit nebo internet se tato změna nijak nedotýká (...celý článek)

Nabídka nových sportovních kanálů na internetové televizi T-Mobile TV a satelitní televizi T-Mobile SAT TV...

Internetové vysílání | Satelitní televize | IPTV televize | T-Mobile TV | T-Mobile SAT TV | Přidáno 22. 8. 2018

V nabídce internetové i satelitní televize od T-Mobile v najdete řadu oblíbených sportovních kanálů (Sport, Čt Sport, Nova Sport, Eurosport...). Vedle těchto běžných sportovních stanic nově najdete v tarifech M, L a XL na internetové T-Mobile TV a tarifech M, L na satelitní T-Mobile SAT TV dva sportovní kanály Digi Sport od operátora Digi TV vysílané v atraktivní HD kvalitě. Těšit se tak můžete na živé fotbalové přenosy, sestřihy ze zápasů, rozhovory s hráči, aktuality, statistiky i zajímavé (...celý článek)

Česká televize ke konci září zcela ukončí vysílání svých HD kanálů na stávající síti DVB-T v multiplexu 1a...

Pozemní vysílání | DVB-T2 | TV programy | Česká televize | Přidáno 18. 8. 2018

Česká televize v neděli 30. září 2018 vypne terestrické vysílání svých HD kanálů ve veřejnoprávním multiplexu 1a vysílané v dosluhujícím standardu DVB-T, kde tyto kanály ve vysokém rozlišení mohli diváci doposud sledovat. Po přibližně půl roce tak končí souběžné vysílání kanálů ve vysokém rozlišení v původním multiplexu 1a a zároveň v nové přechodové síti DVB-T2. Naštěstí všechny programy ČT vysílané v běžném SD rozlišení budou i po tomto datu nadále vysílány ve veřejném multiplexu 1 určeném pro původní standard DVB-T (...celý článek)

Bohatá nabídka jedinečných sportovních zážitků na internetové televizi Digi2GO a satelitní televizi Digi TV...

Internetové vysílání | Satelitní televize | IPTV televize | Digi2GO | Digi TV | Přidáno 14. 8. 2018

TV přes internet Digi2GO a satelitní televizi Digi TV najdete v nabídce společnosti DIGI CZ, která tyto televizní platformy veřejně poskytuje. Součástí těchto televizí je bohatá nabídka sportovních kanálů, kde budete z pohodlí domova sledovat jedinečné sportovní přenosy. Aktuálně najdete v nabídce více než 10 TV stanic zaměřených na sport, které z větší části budete sledovat v atraktivním HD rozlišení. Kromě toho pak můžete velmi jednoduše rozšířit stávající nabídku o další řadu speciálních programů díky samostatnému sportovnímu balíčku (...celý článek)

Internetovou televizi O2 TV budete nově sledovat na výrazně vylepšeném set-top boxu třetí generace...

Internetové vysílání | IPTV televize | O2 TV | Přidáno 31. 7. 2018

V O2 si pro vás opět připravili zcela novou generaci set-top boxu, se kterým budete pohodlně sledovat internetové vysílání O2 TV na obrazovce vašeho televizoru. Celkově se jedná o třetí generaci set-top boxu, který se k této digitální IPTV / OTT televizi od jejího spuštění v roce 2006 nabízí. V té době se televizní služba spouštěla s IPTV STB iCan-3800TW ve známém stříbrném provedení. První výraznou změnu ovšem přinesla až druhá generace set-top boxu iP4.tv EVO4-T vydaná v roce 2013, která zaujala elegantním černým designem a výrazně kompaktními rozměry. Kromě vzhledu nabídl tento set-top box především řadu nových funkcí, vyšší výkon s rychlejší odezvou na dálkový ovladač, podporu pro Full HD rozlišení, a to včetně výrazně nižší energetické náročnosti. Tento set-top box byl po zhruba 2 letech nahrazen mírně (...celý článek)

Jak vybrat televizi? Užitečný průvodce nákupem při výběru nového televizoru do vaší domácnosti...

Digitální technika | DVB-T2 televize | Pozemní vysílání | DVB-T2 | Aktualizováno 16. 7. 2018

Pokud jste právě v situaci, kdy se rozhodujete k nákupu nového televizoru, pak jistě víte, že se nejedná o jednoduchou volbu. Ze všech stran na vás pravidelně útočí informace o velikosti úhlopříčky, kvalitě obrazu, chytrých funkcích či rozmanité výbavě. Nicméně samotná úhlopříčka a rozlišení displeje nejsou zpravidla jediné parametry, na které si musíte dát při nákupu TV pozor. Na druhou stranu se nemusíte vyloženě obávat, že je nákup moderního televizoru neřešitelný problém. Pokud se právě nechystáte vybírat nejlevnější model na trhu od zcela neznámé značky, pak svým rozhodnutím nemůžete (...celý článek)

O2 TV inovovalo mobilní aplikaci pro tablety a chytré telefony se systémem Apple iOS a Google Android...

Internetové vysílání | IPTV televize | O2 TV | Přidáno 28. 6. 2018

Otestujte inovovanou mobilní aplikaci O2 TV, která je běžně dostupná pro tablety a mobilní telefony s operačními systémy Apple iOS, Google Android a Windows Phone. Přepracovaná mobilní aplikace nově nabízí atraktivní design a zejména nově pojaté zobrazení všech televizních pořadů, které vychází z webového a televizního rozhraní služby O2 TV. Na úvodní stránce nově najdete seznamy doporučených pořadů s vylepšeným řazením (filmy, seriály, pořady...) podle žánrů. Samozřejmostí je možnost ukládání nahraných pořadů na 30 dní, u kterých lze nově při přehrání jednoduše pokračovat tam, kde jste (...celý článek)

Streamujte videa z mobilu na velkou obrazovku vaší televize přes bezdrátový Google Chromecast...

Online TV služby | Online videotéky | Aktualizováno 5. 6. 2018

Google Chromecast je miniaturní počítač s vestavěnou bezdrátovou WiFi technologií, který přes HDMI rozhraní zapojíte do televize. Chromecast dokáže z mobilních zařízení přes aplikaci Google Home (dostupná pro Google Android i Apple iOS) nebo počítače s webovým prohlížečem Google Chrome zrcadlit jakýkoliv video obsah přímo na obrazovku vaší velké HDMI televize. Zařízení tak může sloužit i pro streamování online obsahu z internetových služeb jako je Netflix, Google Play Movies a mnohé další online videotéky. Počet aplikací umožňujících sdílení obrazovky z mobilních zařízení nebo PC stále více roste. Samozřejmostí je zároveň možnost prohlížení fotografií z mobilu, poslouchání hudby nebo například (...celý článek)

Využijte na maximum bohaté možnosti satelitní televize Skylink s online službou Skylink Live TV...

Satelitní televize | Skylink | Přidáno 27. 5. 2018

Skylink Live TV přináší naprostou svobodu při sledování televize. U vašeho oblíbeného pořadu už nemusíte čekat na přesný začátek vysílání, ale pustíte si jej až v momentě, kdy máte náladu a čas. Pokud náhodou usednete před obrazovku např. až v polovině pořadu, můžete si zajímavý film, seriál, či dokument... pustit okamžitě od začátku, nebo kdykoliv během následujících 7 dnů. Satelitní televize Skylink vám u vybraných televizních kanálů nabízí archív vysílání v rozsahu 168 hodin, během kterých se můžete kdykoliv vrátit ke svému oblíbenému pořadu (...celý článek)

Hledáte vhodný přijímač pro vysílání DVB-T2? Prozkoumejte základní rady a informace, jak vybrat nejlepší set-top box pro váš stávající televizor...

Digitální technika | DVB-T2 set-top boxy | Pozemní vysílání | DVB-T2 | Aktualizováno 5. 6. 2018

Co si přesně vybavit pod pojmem set-top box? Samotný set-top box slouží jako přijímač pozemního digitálního vysílání, který v reálném čase zpracovává a převádí obraz společně se zvukem do vašeho televizoru. Využívá se v momentě, když některé TV nejsou interně vybaveny vhodným tunerem pro příjem vybraného druhu vysílání (aktuálně DVB-T2). Do samotného set-top boxu přivedete signál z klasické antény (vlastní nebo společná STA) a připojíte váš stávající televizor. K tomu účelu je většina set-top boxů vybavena moderním HDMI rozhraním, kde se obrazový a zvukový signál přenáší do televizoru v digitálním formátu. Jestliže však vlastníte starší model televizoru, který není vybaven standardem HDMI, pak vždy vybírejte (...celý článek)

Nemůžete na vaší televizi naladit ČT4 Sport? Podívejte se, co přesně dělat, abyste nepřišli o tento kanál...

Pozemní vysílání | DVB-T2 | TV programy | Česká televize | Aktualizováno 12. 5. 2018

S připravovaným přechodem na nový standard DVB-T2 u pozemního digitálního vysílání souvisí i postupné rušení některých televizních stanic ve stávající digitální síti DVB-T. Tyto stanice se přesunou do nové platformy DVB-T2 vysílané s kodekem H.265 / HEVC. A mezi takové televizní kanály právě patří i oblíbený ČT4 Sport, který celé řadě domácností sledujících televizi přes klasickou anténu pravděpodobně zmizí už letos v květnu z televizních obrazovek (...celý článek)

Prozkoumejte kompletní nabídku základních a prémiových balíčků u satelitní služby freeSAT...

Satelitní televize | freeSAT | Přidáno 25. 4. 2018

Pokud si vybíráte satelitní televizi freeSAT máte k dispozici několik základních balíčků (freeSAT karta, freeSAT light, freeSAT medium HD, freeSAT plus HD), které se od sebe vzájemně liší zejména nabídkou televizních kanálů, počtem TV stanic v HD kvalitě a samozřejmě i rozdílnými měsíčními poplatky. Samotná cena se navíc odlišuje podle toho, zda požadujete samostatnou službu (smart karta) bez satelitní techniky, nebo v případě, kdy vedle smart karty požadujete do pronájmu (...celý článek)

Proč se vyplatí sledovat fotbalová utkání a další sportovní zápasy s internetovou službou O2 TV?

Internetové vysílání | IPTV televize | O2 TV | Přidáno 12. 4. 2018

Sledovat rozličná sportovní utkání můžete zpravidla s kteroukoliv televizní službou, ale pouze na O2 TV získáte navíc i celou řadu nadstandardních výhod. Na sportovních kanálech z rodiny O2 TV (O2 TV Sport, O2 TV Fotbal, O2 TV Tenis) si můžete nejen jednoduše vybírat, na který ze souběžně hraných zápasů se budete dívat, ale zároveň máte k dispozici i několik záběrů různých kamer, kde si jednoduše sami vyberte ideální úhel, ze kterého budete váš oblíbený sportovní přenos sledovat. Pokud navíc promeškáte důležitý zápas, můžete se na něj kdykoliv znovu podívat ze záznamu, s funkcí zpětného zhlédnutí. Se sportovními kanály na O2 TV vám už tedy konečně neunikne žádné důležité utkání (...celý článek)

Historie televizní stanice Prima TV a možnosti internetového videoarchivu Prima Play...

Online TV služby | TV archiv pořadů | Prima Play | Přidáno 2. 4. 2018

Historie televizní stanice Prima sahá do roku 1994, kdy tato česká TV stanice začala po zkušebním vysílání celoplošně vysílat pod označením Premiéra TV. Nicméně až teprve kolem roku 2000 začala televize Prima zaznamenávat výraznější úspěchy ve vyšší sledovanosti. Hlavním důvodem byla nabídka nových televizních pořadů Prima jízda, Nikdo není dokonalý, Carusošou, které postupem času doplnili i TV pořady Sauna, Další, prosím!, Mňam aneb Prima vařečka a zejména Receptář prima nápadů. Mezi úspěšné pořady patří televizní seriál Rodinná pouta, který se začal vysílat v roce 2004. Stále větší oblibu si mezi diváky získává i hlavní zpravodajský pořad s virtuálním studiem. (...celý článek)

Sportovní kanál O2 TV Free se stěhuje z pozemního terestrického vysílání DVB-T na platformu HbbTV...

Pozemní vysílání | TV programy | HbbTV | O2 TV | Přidáno 31. 3. 2018

Společnost O2 spustila v březnu 2017 na pozemním digitálním vysílání kanál O2 TV Free se sportovním obsahem, který byl dostupný v běžné terestrické síti DVB-T multiplexu 4. S výjimkou přímých přenosů nabízel tento program totožný obsah jako oblíbená stanice O2 TV Sport. Přes běžnou anténu jste tak na svých televizních obrazovkách mohli sledovat fotbalové zápasy Ligy mistrů, tenisové turnaje ATP a WTA, mistrovství světa v Rally a další zajímavé sportovní pořady. Nicméně tento netradiční experiment běžel na pozemním vysílání pouze jeden rok. Kanál O2 TV Free fungoval zejména jako (...celý článek)

Největší poskytovatel placené satelitní televize Skylink opět zvyšuje měsíční platbu za servisní poplatek...

Satelitní televize | Skylink | Aktualizováno 1. 3. 2018

V roce 2012 došlo ke sloučení satelitních platforem CS Link a Skylink pod lucemburskou společnost M77 Group (následně M7 Group). Ještě v tom samém roce ovšem nový vlastník informoval o zavedení kontroverzního servisního poplatku za přístup k jinak bezplatné nabídce televizních kanálů. Uživatelé, kteří si v minulosti pořídili satelitní službu pod označením FREE (CS Link), nebo GRATIS (Skylink) se tak právem cítili podvedeni. Provozovatel satelitní televize i přes značnou nevoli uživatelů zavedl od září 2012 měsíční servisní poplatek ve výši 29 korun měsíčně, který by měl pokrývat náklady na technické zajištění a podporu poskytovaných služeb satelitních televizí CS Link a Skylink (...celý článek)

Kdy se bude přecházet na nový standard pozemního vysílání? Prozkoumejte termíny spouštění DVB-T2...

Pozemní vysílání | DVB-T2 | Aktualizováno 14. 2. 2018

Jistě víte, nebo alespoň tušíte, že nadchází doba, kdy se přechází ze zemského digitálního vysílání ve standardu DVB-T na novou generaci pozemního digitálního vysílání ve standardu DVB-T2 / HEVC. Tato změna nebude probíhat najednou, ale postupně, zavádění DVB-T2 se řídí časovým harmonogramem, který schválila vláda. Zapínání nových vysílacích sítí DVB-T2 včetně vypínání současných sítí DVB-T bude postupně probíhat mezi roky 2017 a 2021, nicméně ty nejviditelnější změny pak proběhnou mezi lety 2019 až 2020. Po této době se již neobejdete bez TV, nebo set-top boxu (...celý článek)

Kdo musí platit koncesionářské poplatky za televizní vysílání České televize a rozhlasové vysílání ČRo...

Televizní vysílání | Pozemní vysílání | Satelitní televize | Kabelové televize | Internetové vysílání | Česká televize | Přidáno 6. 2. 2018

Podle zákona č. 348/2005 Sb. o rozhlasových a televizních poplatcích jsou osoby žijící v ČR, které zároveň vlastní či používají zařízení technicky způsobilé k příjmu televizního nebo rozhlasového vysílání povinni platit měsíční paušální poplatek (tzv. koncesionářský poplatek). V praxi to znamená, že se v domácnosti platí vždy jeden koncesionářský poplatek za TV a rádio, bez ohledu na počet přijímačů. Do jedné domácnosti se řadí také televizní a radiové přijímače umístěné např. na chalupě. Pokud již některý člen společné domácnosti rozhlasový a televizní poplatek odvádí, ostatní osoby už jej neplatí. V případě podnikatelů se musí odvádět koncesionářský poplatek za každý přístroj použitý k podnikání zvlášť (...celý článek)

Proč vybrat z nabídky satelitních televizí právě novou generaci satelitní TV od operátora T-Mobile...

Satelitní televize | T-Mobile SAT TV | Přidáno 26. 1. 2018

V letech 2010 až 2014 provozoval operátor T-Mobile satelitní televizi, na kterou si jistě vzpomenete díky povedeným reklamám, kde vystupoval americký herec Chuck Norris. Jednalo se o virtuální platformu, která využívala služby lucemburské společnosti M7 Group (Skylink). Po ukončení této satelitní televize T-Mobile přešli zákazníci pod společnost M7 Group. Nyní se společnost T-Mobile po čtyřech letech opět vrací k provozování satelitní televize pod novou značkou T-Mobile SAT TV, kterou provozuje přímo pod sesterskou společností Slovak Telekom (...celý článek)

Aplikace pro online videopůjčovnu HBO Go, se kterými můžete sledovat bohatou nabídku oblíbených filmů, exkluzivních seriálů a zajímavých dokumentů...

Online TV služby | Online videotéky | HBO Go | Přidáno 6. 1. 2018

Online videopůjčovna HBO Go je v současnosti dostupná na celé řadě rozmanitých platforem a zařízení. Dostupnou nabídku oblíbených filmů, exkluzivních seriálů nebo zajímavých dokumentů z knihovny HBO Go můžete běžně sledovat na počítačích (Windows, Mac) v okně prohlížeče, ze kterých je možné video streamovat na mini počítač ChromeCast. Řada uživatelů má např. notebook s HDMI výstupem propojený s LCD televizorem. Pro ostatní zařízení máte k dispozici (...celý článek)

zobrazit nejnovější články zobrazit starší články

Nabídka DigiVysilani.cz

Hledáte ke svému televizoru DVB-T2 set-top box? Nakupujte za
nízké ceny s dopravou zdarma

Nabídka set-top boxů


Vybíráme satelitní přijímač

Jestliže hledáte náhradu za nevyhovující satelitní přijímač, pak jistě oceníte několik důležitých rad před jeho novým výběrem. Při nákupu zaměřte pozornost výhradně na satelitní HD přijímače označené DVB-S2 s podporou formátu MPEG-4, které už mají čtečku karet typu (...celý článek)

Jak přijímat televizní vysílání?

Hledáte všechny dostupné alternativy, jak přijímat běžné televizní vysílání? Pokud chcete na obrazovce vašeho televizoru sledovat živé vysílání řady českých TV stanic, pak máte zpravidla k dispozici 4 způsoby, jak televizní signál přijímat. Patří mezi ně pozemní vysílání (...celý článek)

Vylepšete zvuk ploché TV

Téměř u každého plochého televizoru je zpravidla nejslabším článkem kvalitní zvukové podání. Důvodem je tak tenké provedení samotného televizoru, kde už nezbývá dostatek prostoru pro umístění kvalitních reproduktorů, a to zejména u modelů s výrazně menší (...celý článek)


Home   Televizní vysílání   Online TV služby   Digitální technika   Články   O projektu

Copyright 2017 - 2021 DigiVysilani.cz


Oznámení DigiVysilani.cz

Kde výhodně koupit televizi?
Využijte bohatý výběr DVB-T2 televizorů v ověřeném e-shopu s nabídkou zajímavých cen a rychlým dodáním zboží do 24 hodin...

 Vybírejte ještě dnes
×
Sledujte oblíbené TV pořady na obrazovce nového televizoru